Amethist = geboortesteen februari

18 karaat rosé gouden hanger met amethist - Nele Blanckaert

Amethist is de geboortesteen van februari en heeft een paarse kleur. Jawel paars! Deze kan variëren van lila tot donkerpaars. Hoe ontstaat die kleur dan precies? De kleur ontstaat door de aanwezigheid van ijzer en titaan. Naargelang het gehalte krijg je een andere kleurschakering. Bij verhitting gebeurt er iets wonderbaarlijks. De paarse kleur verandert in groen. Groene amethist noemen we prasioliet. Heel mooi, zoals je kan zien op de bovenstaande foto. Amethist behoort trouwens tot de kwartsfamilie.

Amethist, een zuiverende werking

Slaapproblemen, hoofdpijn of migraine? Amethist werkt hier heel goed tegen. Een brokje amethist op je nachtkastje of onder je kussen kan helpen om innerlijke rust te vinden. En kan ook hulp bieden bij verslavingen. Om zo opnieuw je innerlijke zelf terug te vinden… Door de zuiverende werking is amethist ook ideaal om in een ruimte te plaatsen waar veel spanningen zijn.

Een stukje geschiedenis

Door de ontnuchterende werking is het woord amethist afgeleid van het Griekse woord amethustos = tegen de roes. De edelsteen zou dronkenschap verdrijven. Een oud bijgeloof luidde: wie van een beker drinkt vervaardigd uit amethist kan niet dronken worden. Een amethist onder de tong leggen zou ook helpen. De paarse kleur van amethist werd gelinkt aan wijn.  In de Middeleeuwen werd hij ook bisschopsteen genoemd. Waarom? Omdat de steen geliefd was bij kerkelijke hoge pieten en magische krachten zou bezitten. Ze werden verwerkt in bisschopsringen en andere liturgische dingen.

Waar komt amethist vandaan?

Amethist vind je over de hele wereld: Canada, Japan, China, India, Duitsland, Rusland, Zwitserland, … De grootste vindplaatsen zijn Mexico, Brazilie, Uruguay en Zambia.

Amethist juwelen

Amethist, de geboortesteen van februari. Kies je voor een amethist ring of een amethist hanger, dan kies je voor een diepe, intense paarse kleur. Een prachtige edelsteen gevormd door de natuur. Nog geen idee over het ontwerp? Daar kan goudsmid Nele Blanckaert jou bij helpen. Contacteer mij voor meer info!

Amethist

2 Comments

  1. Beste,

   Ik kan u verschillende cabouchons tonen. Maakt u graag een afspraak? Dan kunnen we samen tot een ontwerp komen.

   Heel vrijblijvend natuurlijk.
   Nog een prettige dag.

   Met vriendelijke groetjes,

   Nele

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *