Aquamarijn = geboortesteen maart

Aquamarijn

Aquamarijn is de geboortesteen van maart. Wist je dat aquamarijn helpt bij het weren van insecten? Althans dat beweert men toch. Aquamarijn komt van het Latijn: aqua = water en marina = zee. Letterlijk vertaald: zeewater. De kleur varieert van lichtblauw, lichtgroen tot blauwgroen. Een prachtige, hemelse kleur als je het mij vraagt. De naam van de steen refereert naar de kleur van de Middellandse zee. De edelsteen kan onder fel zonlicht wel verkleuren.

Aquamarijn werkt kalmerend

De werking op de geest en het lichaam? Van aquamarijn word je helemaal zen en harmoniseert zowel de geest als het lichaam. Aquamarijn werkt ook verlichtend bij keelpijn, hoestbuien en huidaandoeningen. Het scherpt creativiteit aan en maakt speels en vrolijk. En last but not least, erger je je snel aan mensen? Het is de edelsteen die helpt je om meer te kunnen verdragen.

Waar komt aquamarijn vandaan?

Aquamarijn is een veel voorkomende edelsteen en behoort tot de beril familie. Terug te vinden in o.a. Brazilië, Pakistan, Madagascar, Mexico, India en Zimbabwe. De grootste aquamarijn ter wereld is gevonden in Brazilië.

Wees op je hoede voor synthetische aquamarijn!

Juwelen kopen met aquamarijn of andere edelstenen is een kwestie van vertrouwen. Als je interesse hebt in dit prachtig wonder van de natuur, ga langs bij iemand waar je je goed bij voelt.

Schip ahoi!

In de oudheid werd aquamarijn gebruikt als talisman tijdens zeereizen. Zeelui die een stukje aquamarijn bij zich hadden, waren beschermd tegen de verdrinkingsdood! Een middeleeuwse legende zegt dat aquamarijn  de steen van een zeemeermin is.

Aquamarijn juwelen, de geboortesteen van maart

Geboren in de maand maart? Dan is aquamarijn jouw geboortesteen. Een aquamarijn hanger, aquamarijn oorbellen of een aquamarijn ring precies volgens jouw smaak? Dan kan je bij goudsmid Nele Blanckaert in Dilbeek terecht. Samen zitten we rond de tafel en ontwerpen we iets dat precies bij jou past. Aquamarijn staat mooi in zowel geelgoud als witgoud.

Contacteer mij voor een vrijblijvende afspraak!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *