Geboortesteen oktober = Toermalijn

Witgouden oorbellen met onyx_Goudsmid Nele Blanckaert

Toermalijn, de geboortesteen van oktober en oo zo mooi! Toermalijn is een groep van mineralen met heel veel verschillende kleuren: roze, blauwe, bruine, gele en groene toermalijn. Dan heb je nog toermalijnkwarts en watermeloen toermalijn. Heel speciaal en prachtig om te verwerken in een juweel.

Toermalijnkwarts en watermeloen toermalijn

Toermalijnkwarts

Toermalijnkwarts is een doorschijnend bergkristal met een glasachtige glans en naalden van zwarte toermalijn. Een synoniem voor zwarte toermalijn is schörl. Het beschermt je tegen alle vormen van negatieve energie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stress, mileuvervuiling of zelfs de straling van je gsm. Het buigt alle negatieve energie om tot positieve energie. Zwarte toermalijn werkt daardoor zeer ontspannend.

Watermeloen toermalijn

De watermeloen toermalijn is zeer geliefd. Het is een combinatie van groene en roze toermalijn die mooi in elkaar overvloeien. Meestal zit de roze kleur in het midden, omarmd door de groene toermalijn. De chemische samenstelling van het kristal verandert terwijl hij van binnen naar buiten groeit. Hierdoor ontstaat er een patroon dat lijkt op een doorgesneden watermeloen. Twee kleuren die samenwerken, twee eenheden worden één. Watermeloen toermalijn bevordert de liefde en activeert het hart chakra. Het werkt ook kalmerend bij emotionele moeilijkheden.

Waar komt de naam toermalijn vandaan?

Toermalijn werd pas vrij laat (in de 18de eeuw) ingevoerd in Europa. Hollandse zeelui brachten de steen mee vanuit Sri Lanka. De nieuwe edelsteen kreeg de naam ‘Turmali’. Het Singalese woord voor ‘steen met gemengde kleuren’.

Wat met imitatie toermalijn?

Toermalijn heeft meestal van nature oneffenheden. De edelsteen is dus lastig om na te maken. Een namaak toermalijn is meestal gewoon glas. Let wel, er bestaan ook zeer zuivere toermalijnen met zo goed als geen insluitsels.

Roze toermalijn, de steen van de onvoorwaardelijke liefde

De roze toermalijn is gelinkt aan het hartchakra. Als je iemand een ring met roze toermalijn geeft verklaar je hoe sterk jouw liefde is. Roze toermalijn vind je oa terug in: Sri Lanka, Brazilië, Nigeria , Madagascar, Mozambique, Afghanistan en Pakistan.

Hoe moet je een toermalijn onderhouden?

Toermalijn kan je zacht reiniging. Gekleurde toermalijnen stel je beter niet constant bloot aan heel fel zonlicht. De edelstenen kunnen dan een beetje verbleken.

Een ring met toermalijn, meer moet dat niet zijn…

Wil je iemand verrassen die je nauw aan het hart ligt? Is die persoon geboren in oktober? Laat een ring met toermalijn maken, de geboortesteen van oktober. Dat is toch een top cadeautje! Een cadeautje met diepgang om je hele leven te koesteren. Je kan uiteraard ook gewoon jezelf verwennen met een toermalijn juweeltje. Laat het ontwerpen en maken door een goudsmid, dan heeft het bovendien een uniek karakter. Niet zomaar iets dat van de band rolt. Maar ambacht pur sang. Benieuwd? Contacteer goudsmid Nele Blanckaert in Dilbeek!

Tourmalijnen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *