Granaat = geboortesteen januari

Granaat - Geboortesteen januari

Granaat is de geboortesteen van januari. De naam granaat refereert naar de naam granaatappel. Granatus in het Latijn. De overheerlijke vrucht met de rode zaden. Die qua kleur een beetje gelijken op granaatkristallen. Zijn granaten altijd rood? Nee, toch niet. Ze kunnen paars, oranje, groen, rood, geel, zwart, bruin of kleurloos zijn.

Granaat geeft wilskracht!

Elke edelsteen heeft een speciale werking. Granaat geeft kracht en energie. Perfect voor het handelen in situaties waarin alles moeizaam lijkt. Het haalt het overlevingsinstinct in je naar boven. Het bevordert moed en optimisme. Granaat heeft ook invloed op je immuunsysteem: een positieve invloed op het hart. En het reguleert ook het hartritme. Een leuk weetje: granaat werkt potentieverhogend. Maar niet enkel dat, het stimuleert ook de opname van vitaminen en mineralen. En laat dat nu iets zijn waar iedereen mee bezig is. Je gezond voelen, gezond eten, energiebalans. En of je er nu in gelooft of niet, het kan ook gewoon een mooi juweeltje zijn. Een parel van een juweel met een bloedrode granaat.

Waar komt granaat nu eigenlijk vandaan?

Granaat is een roodachtig mineraal dat wereldwijd gevonden wordt. Ze komen voor in de onderkorste van de aarde. Het is een veelzijdige mineraalgroep. Ze bestaan in veel kleuren en vormen. Granaat is een vrij harde edelsteen: 6.5-8. Harder dan bijvoorbeeld kwarts. Ideaal dus om in een ring te verwerken.

De orde van de negen edelstenen

Ook wel de heilige orde genoemd. De orde werd in 1851 door koning huppeldepup in Siam ingesteld. Enkel leden van de koninklijke familie en vooraanstaande Thaïse bestuurders behoorden tot deze orde. Zo bestond er ook een juweel met negen edelstenen. Een embleem van de koning van Siam. Een roosvormig sierraad met de volgende negen stenen: diamand, robijn, smaragd, topaas, granaat, saffier, parel, zirkoon, en een groen kattenoog. Het heeft ook meer een sympbolische betekenis, want het zijn niet allemaal edelstenen…  Of de orde in deze tijd nog enige betekenis uitdraagt? Ja hoor, de Thaïse koning draagt tijdens zijn verjaardagsparade een ster met deze negen edelstenen en het lint van de orde van de negen edelstenen.

Een granaat juweel: een mooie schat in een prachtige kleur

De geboortesteen van januari. Leuk toch om een juweel te dragen met een edelsteen die staat voor de maand waarin je geboren bent. Een fijne ring, een hangertje, alles kan.

Geboren in januari? En wil jij ook een juweel met je geboortesteen? Contacteer goudsmid Nele Blanckaert in Dilbeek voor een afspraak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *