Herbewerkingen

Juwelen maken van oud goud

Hebt u nog ergens oud goud in uw juwelenkistje zitten? Van uzelf of misschien van een overleden familielid. Weigert u dit nog te dragen? Omdat het allemaal wat gevoelig ligt. Of omdat het helemaal uit de mode is. Blaas het nieuw leven in. En laat het een symbool zijn voor een nieuwe start. We kunnen er samen over brainstormen. Zodat u iets heeft wat past bij uw eigen stijl en gevoel. Inderdaad, een uniek stuk. Zo beleeft u opnieuw plezier aan uw juwelen. Bovendien kunnen we het juweel personaliseren met een gravure of een vingerafdruk.

Zilver smelten - Goudsmid Nele Blanckaert
Ring laten maken met eigen goud - Goudsmid Nele Blanckaert
Gieten zilver - Goudsmid Nele Blanckaert

Ook gedemodeerde juwelen verdienen een tweede kans

Hebt u ooit een juweel gekocht dat u nu niet meer mooi vindt? Dat gebeurt zeer vaak hoor. Smaken veranderen. Geen nood! Één adres: goudsmid Nele Blanckaert in Dilbeek. Zilver en goud kan ik gemakkelijk hersmelten. Draagt u liever witgoud en hebt u alleen geel goud? Alles is mogelijk.

Een slimme zet voor uw portemonnee

Bovendien is de herbewerking van oude juwelen een slimme zet voor uw portemonnee! Zeker met gouden sieraden kan u hiermee heel wat besparen. Dan betaalt u enkel het maakloon. Handgemaakte juwelen zijn ook niet per se duurder dan machinaal vervaardigde juwelen.

Duurzame juwelen

Het leefmilieu is een zeer actueel thema. Mensen leven bewuster en kopen bewuster. Daarom zijn biologische producten nog nooit zo populair geweest. Als u kiest voor het herbewerken van een oud juweel dan kiest u voor een duurzame creatie. Alleszins is het mileuvriendelijker dan het hele ontginningsproces van edelmetalen. In sommige gevallen is het toch beter om het goud te wisselen in zuiver goud. Omdat er teveel soldeer in zit en het metaal dan weerbarstiger wordt. Bijvoorbeeld bij een schakelketting.

Het juweel van A tot Z

Bent u benieuwd naar het hele proces dat uw juweel doorloopt? Wel, op aanvraag houdt Nele Blanckaert in Dilbeek u op de hoogte via foto’s van de verschillende verwerkingsprocessen.  Contacteer goudsmid Nele Blanckaert! Dan smelt ik uw oude sierraden tot een nieuw, tijdloos juweel.


Blaas uw juweel nieuw leven in!