Peridoot = geboortesteen augustus

Geelgouden peridoot ring_Goudsmid Nele Blanckaert

Hou je net als ik van een zachtgroene tot donkergroene kleur? Dan kan de peridoot je wellicht bekoren. Peridoot is de geboortesteen van augustus. 

Peridoot, olivijn of chrysoliet?

Olivijn is een mineraal dat vooral gevonden wordt in: Noorwegen, Birma, Brazilië, Australië, Congo, Arizona en Hawaï. Dit klinkt gek, maar wel waar. Een Amerikaanse ruimtesonde heeft zelfs peridoot op Mars ontdekt! De edelsteen is vrij doorzichtig en heeft een glasachtige glans. Je moet wel opletten met teveel blootstelling aan fel zonlicht. Dan kan de steen immers verbleken.

Energetische werking peridoot

Op emotioneel vlak helpt deze edelsteen je om negativiteit los te laten. Het neemt bepaalde blokkades weg waardoor je opnieuw je eigen weg kan volgen. Peridoot helpt ook om alle negatieve gevoelens van stress of jaloezie te bestrijden. Het werkt erg verhelderend om vooral naar jezelf te kijken en je niet vast te klampen aan andere mensen. Deze edelsteen heeft een zuiverend effect op alle negatieve emoties.

Een reinigend effect op je lichaam

Peridoot werkt heel ontgiftend voor de lever. En heeft een positieve werking op het hart, darmen, buik, nieren en de ogen. 

Een leuk weetje…

Olivijn is het ideale middel voor gevelreiniging. Een gevel reinigen kan met een mengeling van water en fijne olivijn korrels. Hiermee zandstraalt men de muur, om zo de ‘vuile’ laag te verwijderen. Door de grote hardheid is olivijn meer geschikt dan gewone zandkorrels. Leuk weetje toch? Uiteraard gebruikt men niet alle olivijn voor gevelreining. De mooie, meer transparante olivijn, gebruikt men als edelsteen. Peridoot komt van peridot, frans voor olivijn.

Is een peridoot ring jouw ding?

Deze prachtige half edelsteen kan je bij goudsmid Nele Blanckaert in Dilbeek laten verwerken in een mooi juweel. Een juweel op maat, afgestemd op jouw persoonlijkheid. Of je nu houdt van een blikvanger of net van een subtiel juweeltje, alles kan. Alle juwelen worden met de hand gewaakt. Heel nauwkeurig, met een perfecte afwerking. We bekijken samen wat je wenst voor je budget. Welke kwaliteit van peridoot, in goud of in zilver. Heel leuk wanneer je geboren bent in augustus. Maar ook als je gewoon houdt van de intense groene kleur. Wil je er graag even samen over brainstormen? Contacteer Nele Blanckaert voor een afspraak!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *