Saffier = geboortesteen september

Witgouden saffieren verlovingsring_Nele Blanckaert

Deze koninklijke blauwe edelsteen is reeds geliefd sinds mensenheugnis. Maar wist je dat saffier eigenlijk een regenboog van kleuren kan hebben? Lees meer over de geboortesteen van september.

Wat is saffier precies?

Saffier is één van de kostbaarste en waardevolste edelstenen. Het is een variant van het korundmineraal. Net zoals de robijn, dat is rode korund. De populaire blauwe kleur van saffier is het gevolg van vervuilende ijzerpartikels in het korund. Stenen die behoren tot de korund familie behoren behoren tot de hardste stenen na diamant. Er bestaan ook stersaffieren. Die hebben een stervormig patroon. Dit kan je vooral zien wanneer de edelsteen cabouchon geslepen is. En wanneer je speelt met de lichtinval op de steen. Saffier is ook de edelsteen bij uitstek bij de royals. Het schetst een beeld van koninklijke rijkdom. Net Zoals diamant, robijn en smaragd dat doen.

Waar komt de naam saffier vandaan?

De naam saffier komt van het Latijn Saphirus. Dit betekent blauwe steen. Sommigen geloofden dat de naam is afgeleid van een term in het Sanskriet, sanipriyam. Dit betekent ‘lieveling van Saturnus’. Saffier zou geluk brengen aan de drager ervan onder invloed van deze planeet. Heel lang geleden werden alle blauwe stenen over dezelfde kam gescheerd. Alle blauwe stenen werden saffier genoemd. Het is pas veel later in de 19de eeuw dat er een onderscheid werd gemaakt met deze korundgroep.

Een regenboog aan kleuren

Saffier kan verschillende kleuren hebben: blauw, geel, groen, indigo, paars, roze, wit of zwart. De verschillende kleuren hebben ook elk hun effect op lichaam en geest:

Blauwe saffier

Blauwe saffier heeft een een positieve invloed op de geestelijke gezondheid. De steen bevordert het kritische denken en het maakt de geest scherp. Het gaat ook psychische problemen tegen zoals hallucinaties en dwanggedachten. Negatieve energie drijft weg en het heeft een kalmerende werking op het lichaam. Saffieren helpen dus een positieve levenshouding te bevorderen. Een bizar weetje: Ze werden vroeger ook gebruikt als behandeling tegen steenpuisten. Een pasta met gemalen saffier en melk aanbrengen op het getroffen gebied, en klaar is kees. En nu de belangrijkste eigenschap, saffier bevordert de liefde. En is daardoor de edelsteen bij uitstek om aan je geliefde cadeau te doen.

Gouden ring met saffier - Goudsmid Nele Blanckaert

Gele saffier

Gele saffier maakt blij en vrolijk. Het helpt ook bij het formuleren van doelen zodat je lang genoeg je visie kan vasthouden om het tot stand te brengen.

Oranje saffier

Oranje saffier, ook wel Padparadja saffier genoemd maakt succesvol. Het stimuleert ook de vruchtbaarheid en de sensualiteit en helpt tegen menstruatiepijnen.

Roze saffier

De roze saffier versterkt je hart en brengt je emotioneel in balans. Deze edelsteen helpt je om te weerstaan aan verleidingen en valkuilen in het leven te overwinnen.

Witte saffier

Witte saffier verscherpt je inzicht, het vermogen om alles beter te begrijpen. Zodat je wijze beslissingen kan nemen. Witte saffier staat dan ook wereldwijd gekend als de edelsteen van de intelligentie.

Zwarte saffier

Zwarte saffier is een aardingssteen. Het buigt negatieve energie van anderen af en geeft rust in extreme stress situaties.

Een saffier als geboortesteen

Bij elke maand hoort een geboortesteen. Zo is de saffier de geboortesteen voor de maand september. Heel leuk om als cadeautje te schenken. Voor iemand zijn verjaardag, voor kerstdag of als mama juweeltje als je kleine spruit in september geboren is. Heel leuk ook als iemand in september geboren is en je vraagt die persoon in september ten huwelijk met een saffieren verlovingsring. Tof idee niet?

Saffier, symbool van de liefde

Voor iemand een saffier ring kopen? Daar kan je de bal niet mee misslaan. Het symboliseert liefde, puurheid en romantische toewijding. Het hoeft ook niet altijd geassocieerd te worden met heel klassieke ringen. Die zijn uiteraard ook mooi! Maar je kan er ook een modernere schwung aan geven.

Een saffier ring voor elke gelegenheid

Een verlovingsring met saffier heeft sowieso een heel mooie betekenis. Als je er graag zelf vorm aan geeft, of je wil het advies van een ervaren juweelontwerper dan kan je bij goudsmid Nele Blanckaert in Dilbeek terecht. Alle juwelen worden vervaardigd in eigen atelier. Ambacht pur sens. Belgische makelij, Belgische kwaliteit. Voor mij staat dit voor een perfecte afwerking. Zelf hou ik van strakke lijnen, of het nu over saffier oorbellen, saffier verlovingsringen of saffier hangers gaat. Contacteer mij om samen jouw droomjuweel te realiseren!

Blauwe saffierGroene saffierGele saffierOranje saffier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *