Smaragd = geboortesteen mei

Smaragdoorbellen in roségoud

Smaragd, de geboortesteen van mei heeft een mooie, frisse groene tint. Fris zoals de lente. Meestal zijn er veel onregelmatigheden te zien in de steen. Hieraan kan je herkennen of het een echte smaragd is. Synthetische stenen vertonen deze insluitsels niet en zijn vrij eenduidig van kleur. Hoe minder insluitsels of inclusies in een natuurlijke smaragd, hoe hoger de prijs.

Smaragd, de koning van de edelstenen

De naam smaragd komt van het Grieks ‘Smaragdos’, wat zoveel wil zeggen als groene steen. Zelfs in de oudheid was deze edelsteen al zeer geliefd en werden er juwelen van gemaakt. Ook de Egyptische farao’s waren er dol op. Er werden trouwens tal van smaragden aangetroffen in de graven van Egyptische farao’s. De beroemde smaragdmijnen bevonden zich in oostelijke woestijnregio. De mooiste smaragden uit deze regio behoren nu tot de schat van de Turkse sultans en tot de Iraanse schat

Smaragd bevordert echtelijke trouw

Volgens een middeleeuwse legende is smaragd een helse steen, recht uit de kroon van Lucifer, de duivel. Het dragen van een juweel met smaragd zou helpen om duivelse dingen uit de weg te gaan en deugdzaam te leven. Het helpt je te handelen vanuit een onvoorwaardelijke liefde.

Waar komt smaragd voor?

De oudste vindplaats ligt in Egypte, de Cleopatra VII mijnen. Nu zijn de belangrijkste vindplaatsen: Colombia, Brazilië, de VS en Rusland. Ook in bepaalde regio’s in Afrika en Azië is smaragd terug te vinden. O.a. in Zuid-Afrika, India en Pakistan.

Smaragd stimuleert de liefde

Deze prachtige groene edelsteen heeft een positieve invloed op relaties en vriendschappen. Een smaragd reflecteert openheid, eerlijkheid en positiviteit. De therapeutische werking van edelstenen komt voort uit energietrillingen van deze stenen uit de natuur. Op fysiek vlak heeft de edelsteen een positieve werking op reumatische aandoeningen en op het immuunsysteem.

Smaragd oorbellen of een smaragd ring, is het ook jouw ding?

Zie je jezelf met deze prachtige schat van moeder natuur? Zie je graag iets uniek? Een juweel dat  de vereenzelviging met de natuur weerspiegelt? Kom dan gerust eens langs in het atelier van goudsmid Nele Blanckaert in Dilbeek. Ook leuk om een hangertje met smaragd kado te geven, de geboortesteen van mei. Voor juwelen die je persoonlijkheid in de verf zetten ben je bij Nele Blanckaert aan het juiste adres.  Neem nu contact op!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *